Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Země šejků zve do okouzlující Dubaje

Emirát Dubaj se stejnojmenným hlavním městem je nejvýznamnější ze sedmi zemí Spojených arabských emirátů. Obdivuhodné velkoměsto Dubaj se již před třemi tisíci lety stalo centrem obchodu a pýchou celého Blízkého Východu.

Zde si podávají ruku pevné islámské tradice a kultura spolu s moderní technikou a luxusem západního světa. Tak proč se dnes nevydat právě tam?

Cestovky vše zařídí, vy se nechte očkovat
Než se vydáte na cestu, neměli byste zapomenout na očkování, které je při cestách do dalekých zemích obvyklé a doporučované. Cestovní kanceláře pak nabízejí různé druhy zájezdů, v nichž si můžete vybrat podle toho, jak chcete dovolenou v Dubaji strávit. Přejete si týden potápět v moři, poznávat památky nebo se jen tak povalovat na pláži? Nic není problém. Za týden strávený v arabském městě zaplatíte okolo dvaceti tisíc korun včetně letenky. Paleta nabízených hotelů je velmi široká a ceny se podle počtu hvězdiček značně liší.

Týden na všechno? Nejméně měsíc!
Po příletu na dubajské letiště na vás dýchne zvláštní atmosféra orientu, čehosi neznámého a tajemného. Než se vzpamatujete z počáteční euforie, letištní taxíky vás za poplatek odvezou do hotelu. Neotálejte ovšem se zbytečně dlouhým ubytováváním a vyrazte za asistence průvodce nebo malé mapky do víru velkoměsta. Jistě brzy zjistíte, že na poznání všech jeho krás byste nepotřebovali týden, ale alespoň měsíc.

Od Bastaki až po Jumeriah
Historicky nejzajímavější je stará dubajská čtvrť Bastakia s úzkými uličkami a drobnými obchůdky, kde seženete cokoliv. Až dojdete na konec ulice Al Fahidi, narazíte na nejstarší zachovanou budovu ve městě – Al Fahidi Fort, kde můžete navštívit část exponátů dubajského muzea. To mapuje historii této oblasti od kočovných kmenů až do současnosti. Pokud půjdete dál úzkými uličkami starého města, objevíte desítky obchodů z orientálními látkami. Vodní taxík vás potom hladce převeze do další části města Deiry.

Na starou Dubaj (Bur Dubaj), navazuje nejmodernější část města – Jumeirah, která končí až 40 kilometrů za centrem Dubaje. Zde vás mohou ohromit megalomanské hotely, luxusní paláce a obchody. Pokud jste spíše plážový typ, vyrazte na pláž Jumeirah Beach Corniche, která je neplacená. Náročnější rekreanti se mohou slunit na pláži Jumeirah Beach Park, kde za palmové aleje, průzračné moře a relaxační park zaplatí 5 Dhs.

Nezapomeňte na trh! Pokud ho vynecháte, je to jako byste v Paříži nenavštívili Eifelovku!
Pokud nezavítáte do čtvrti Deira s obrovským trhem, jako byste v Dubaji vůbec nebyli. Na tomto trhu se prodá nejvíce zlata na světě (prý až 1 tuna denně!) Vedle tradičních orientálních obchodů zde našinci naleznou i jim známé řetězce jako Carrefour nebo Ikeu. Přednost byste měli ale dát spíše kořeninovému, rybímu nebo zeleninovému trhu.

Mezi největší a nejznámější atrakce, které stojí stoprocentně za návštěvu, patří jako ukázka regionální architektury Dům šejka Saida, Velká mešita s nejvyšším minaretem ve městě, měřícím 70 metrů nebo Bait Al Wakeel, první správní budova, kde se v současnosti nachází muzeum rybolovu a námořních tradic.

Nepřehlédnutelný je komplex hotelů a kanceláří Věže emirátů, se svými 350 metry nejvyšší budova na Blízkém Východě i v Evropě. S dětmi můžete navštívit například Wild Wadi, nejmodernější vodní park komplexu Jumeirah nebo dubajské ZOO. Pokud nechcete celou dovolenou trávit pouze ve víru Dubaje, vyrazte za město. Po hodině přijedete k Hattě, starobylé pevnosti, přestavěné na hotel. Cestou pak můžete obdivovat fascinující horskou přírodu a divočinu.

Je libo golf nebo raději sokolnictví?
Pokud jste vášnivými golfisty, nechte všeho a zavítejte do některého z mnoha luxusních golfových klubů, třeba do Emirates Golf Club, Dubai Creek Golf and Yacht Club nebo Nad Al Sheba Club. Věřte, že na takové úrovni se hraje golf málo kde na světě. A pokud vám zrovna nevoní golf, žádný problém. Na turisty jsou zde výborně připraveni. Stačí si jen vybrat: potápění, plachtění, tenis, sokolnictví, rybolov, létání nebo bowling?

Článek byl zobrazen 10 385 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko