Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Fujairah - nádherné pláže a luxusní letoviska

Na východním pobřeží Spojených arabských emirátů se nachází emirát se stejnojmenným hlavním městem, který je skvělým místem pro milovníky potápění, klidných písečných pláží, historie a turistiky.

ZÁJEZDY DO SPOJENÝCH ARABSKÝCH EMIRÁTŮ

Fujairah je název jak pro celý emirát, tak pro jeho hlavní město. Emirátu se někdy také říká Východní pobřeží, jelikož skutečně zabírá celou východní část. Na jedné straně oblast omývají vody Ománské zálivu, z opačné strany je obklopen a oddělen od zbytku země Hajarskými horami, které na některých místech spadají do moře. Jelikož se na území emirátu nenachází žádný zdroj ropy, ekonomicky závisí především na zemědělství, rybolovu a turistickém ruchu. A má skutečně co nabídnout. Ve vnitrozemí se nachází řada historických památek, horské vrcholky leckde přesahují 2000 m a najdeme zde rovnou tři mořské rezervace.


Foto: Fujairah Rotana Resort

Ve městě Fujairah se snoubí tradiční s moderním. Je to velice malebné město, v pozadí do výšin ční vrcholky Hajarských hor a všude roste bujná vegetace. Město zažívá v posledních letech nebývalý rozmach a stále více rozšiřuje svou nabídku a servis pro turisty. Je zde dokonce mezinárodní letiště. V moderní části města jsou vybudovány banky a sídla mezinárodních firem a také turistické centrum.

Smlouvání si můžeme vyzkoušet na nespočtu tržišť ve městě. Každé ráno začíná nabídka čerstvých ryb, chobotnic a mušlí a také soupeření prodejců o zákazníky. Nechybí samozřejmě ani pestrobarevné, umě tkané koberce a keramika, suvenýry, ovoce a zelenina. Staré město je o dost méně udržované, brzy jej však očekávají rozsáhlé rekonstrukce. Město je oblíbenou turistickou destinací pro obyvatele Spojených arabských emirátů i pro zahraniční návštěvníky. Přes všechen hektický rozvoj si město Fujairah stále uchovává svou krásu a jeho přírodní a kulturní bohatství mu ne nadarmo vyneslo pověst klenotu Arábie.

Letovisko Fujairah je vyhledávaným místem pro potápění. Žije zde řada pestrobarevných ryb a korálů, setkat se můžeme také se žraloky či želvami. Hned deset potápěčských lokalit nalezneme u pobřeží Khor Fakkanu.


Foto: Fujairah Rotana Resort

Fujairah je místem vhodným pro ty, kteří se chtějí seznámit s historií a podnikat výlety za památkami ve městě i po blízkém okolí. Muzeum Fujairah nabízí seznámení s historií až do doby před 3000 lety, přes tenké meče po komplikované, ale nádherné šperky. Ve staré části města můžeme navštívit tradiční vesnici (Fujairah Heritage Village). Vesnice je obehnána tradičním plotem z palem. Pomocí různých exponátů můžeme vidět, jak lidé dříve pracovali, obdělávali půdy, ale také jak se bavili, starali o děti a žili.

Pokud se rozhodneme pro delší výlet, můžeme se vydat k několika strážním věžím nedaleko města (tzv. badiah). Nyní jsou již opuštěné a ve většině případů je na ně volný vstupný. Z jejich vrcholků se nám naskýtá nádherný výhled na celé město a moře. Pro milovníky hor jsou určeny výlety do pohoří Hajar. Výšlapy nabízí jedinečné scenérie. Napít se můžeme z některého léčivého pramene, např. Madhab či Gamour Springs. Kromě výhledu můžeme také prozkoumat opuštěné kamenné budovy či pevnosti, z nichž některé se datují až do období 2 000 let př. n. l.

Fujairah jednoduše nabízí každému něco – pro toho, kdo má radši poklidnou dovolenou má své bílé, písečné pláže a modré moře a ty, kteří dávají přednost aktivní dovolené, zve k potápění a na výlety za historií a k horským vrcholkům.

Předchozí články ze Spojených arabských emirátů:
Dovolená v SAE
Dubaj a další emiráty - pohádková dovolená
Abu Dhabí - rekordní mešita
Země šejků zve do okouzlující Dubaje

Článek byl zobrazen 7 067 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko